Jag börjar med Stevia sötningsmedel för att så mycket folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav detta är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan beställa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett bra alternativ för den som inte vill kapitulera godis men beredvilligt slipper alla de dåliga effekterna som socker för med sej. Att ämna hålla sig ifrån strösocker är vanligt samt dyker upp ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket består av flera olika varianter, men främst av ett par annorlunda typer som enkelt egentligen heter art 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig energi med vettig fördelning och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då less, törstig och börjar dofta aceton. Man går oxå snabbt minska i kilon. Typ 1 diabetes är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och kanhända botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med socker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det betyder såklart inte att man vill avbryta inta godis samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än strösocker, så bara jätte en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå dra ned i vikt, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Alla vet ju vilken dålig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason väldigt effektiv, men det gäller att man får i sig tillräckligt med fett och protein för att orka med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå ned i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så flera.
När man går på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst helt vilket är svårt, men man får absolut högst inta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse äta ledigt av proteiner samt fett för att stilla aptit samt tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, vitt ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, därtill äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till frukost när man vill gå ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.